Pohja:
125g margariinia sulatettuna
3,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl emmentalraastetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl vettä
Täyte:
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 prk tomaattimurskaa
mustapippuria, suolaa, valkosipulimaustetta, persiljaa, basilikaa, valkopippuria, chilijauhetta, grillausmaustetta
3-5 kirsikkatomaattia
2 dl juustoraastetta
Munamaito:
3 munaa
2,5 dl ruokakermaa
0,5 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl paprikajauhetta
mustapippuria
Ruskista jauheliha, lisää hienonnettu sipuli. Mausta ja nosta pois liedeltä. Sekoita jauhot rasvan joukkoon. Lisää leivinjauhe, suola, juustoraaste ja vesi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Valuta tomaattimurska kevyesti ja kaada murska pohjan päälle. Levitä jauheliha ja ripottele pinnalle 1 dl juustoraastetta. Sekoita munat, ruokakerma, vesi ja mausteet. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele loput juustoraasteesta pintaan. Leikkaa tomaatit kolmeen osaan viipaleiksi ja laita pinnalle, ripottele päälle persiljaa. Paista 200 asteessa n. 30 min.
Ohje on Marielta!
Kommentit