498508.jpg

Pohja:

10 kpl digestivekeksejä

50 g rasvaa

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 prk Bonan kuningatar-sosetta

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

2 dl vispikermaa

5 liivatetta + tilkka vettä

Kiille:

3 dl mehua

3 liivatetta

Murskaa keksit ja sekoita sula rasva joukkoon. Levitä irtopohjavuoan pohjalle, johon on leikattu leivinpaperista pohjan peittävä pala. Sekoita tuorejuusto, soseet ja sokerit keskenään kunnolla. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto varovasti juustoseokseen. Kuumenna tilkka vettä ja sulata kuivaksi puristetut liivatteet siihen, kaada nauhana kermaseokseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Laita kylmään ainakin pariksi tunniksi. Laita liivatteet kylmään veteen. Kuumenna tilkka mehusta ja sulata lionneet liivatteet siihen. Sekoita lopun mehun joukkoon ja anna jäähtyä hetki. Kaada tortun päälle ja laita jääkaappiin vielä pariksi tunniksi.

498512.jpg

Edit:

Tein vielä toisen samanlaisen tortun nopeasti, puolet pienempänä vain. Ja tulikin tosi hyvännäköinen torttu tuohon pieneen vuokaan. Kiilteeseen ei ollutkaan riittävästi liivatetta, joten se ei hyytynyt kunnolla ja jouduin kippaamaan nesteen pois ennen syöntiä. Mutta hyvää se oli ilmankin kiillettä! Ja reunat leikkasin veitsellä ennen kuin irrotin vuoan reunan, tuli paljon siistimpää jälkeä. Pohja vain jäi hieman löysäksi.

508726.jpg